





MEETING OF DIRECTORS OF THE WEST AFRICAN NMHSs (Sal, Cap Verde - 10 to 12 March 2011) DRAFT PROGRAMME

Thursday 10 March <u>Opening session</u> *Chairman: Cape Verde*

09:00 - 09:30

Opening Ceremony

Welcome remarks by PR / Cape Verde – Ms Ester Araujo de Brito

- Statement by WMO Mr Robert O. Masters
- Statement by PR / Spain with WMO Mr Ricardo Garcia Herrera
- Statement by Minister of Environment, Rural Development and Marine Resources
- 09:30 10:00 Coffee-break
- 10:00 10:30 Agenda Arrangements (WMO)

Session 1 – Review of Banjul Action Plan

Chairman: Cape Verde

10:30 - 11:00 30 min.	General Review of Banjul Action Plan by WMO- AEMET
11:00 - 11:30	Marinemet Project Issues (TBD) by AEMET by a PR/ NMHS related
30 min.	on Marinemet project - AEMET
11.30 - 12:00 30 min.	Metagri Project Issues (TBD) by a PR/ NMHS related on Metagri project - AEMET (suggestion include presentation of CapeVerde example)
12:00 - 12:30	Healthmet Project Issues (TBD)) by a PR/ NMHS related on
30 min.	Healthmet project - AEMET
12.30 - 13.00 30 min.	Afrimet Website Issues (AEMET) by AEMET
13:00 - 14:00	Lunch
14:00 - 15:30	Discussion about ongoing actions of Banjul Action Plan: Successes,
90 min.	Constraints and Lessons Learned <i>by WMO-AEMET</i>

(information and proposal)

15:30 - 16:00 16:00 - 16:30 30 min.	Coffee-break Presentations of complementary initiatives to AFRIMET (Marine Project) <i>by WMO</i>
16:30 - 18:00	Excursion around the island
17:30 – 19:30	<u>SIDE MEETING</u> on ADAPTATION FUND PROJECT DEVELOPMENT (WMO): Cape Verde, Gambia, Mauritania, Senegal

Friday 11 March Session 2 – Sal Action Plan

Chairman: Cape Verde

08:30 - 08:50 08:50 - 10:00	General approach Statements from Directors of NMHSs <i>(10 min each)</i>
10:00 - 10:30	Coffee-break
10:30 - 12:00	Statements from Directors of NMHSs cont.
12:00 - 12:30	Round Table. Agreement on focus projects and establishment of Projects Working Groups
12:30 - 13:30	Lunch
13:30 - 15:00	Projects Working Groups formulate Actions to be undertaken at regional and national levels.
15:00 - 15:30	Coffee-break
15:30 - 17:30	Working Groups Report Back to Plenary
17:30 – 19:30	<u>SIDE MEETING</u> (ASECNA): Benin, Burkina Faso, Cote d'Ivoire, Guinea Bissau, Mali, Mauritania, Niger, Senegal

Saturday 12 March <u>Session 3 – Adoption of Sal Action Plan</u> Chairman: Cape Verde

- 09:00 10:30 Adoption of Sal Action Plan
- 10:30 11:00 Coffee-break

11:00 - 12:00	Closing Ceremony:
	- Adoption of Meeting Statement

- Closure

13:30 – 17:00 <u>SIDE MEETING</u> on ADAPTATION FUND PROJECT DEVELOPMENT (WMO): Cape Verde, Gambia, Mauritania, Senegal

<u>Chairman of the Meeting</u>: Cape Verde <u>Rapporteurs of the Meeting</u>: Gambia & Ghana